Nije važno koliko ste dobar kuvar, najverovatnije pravite neke od najčešćih grešaka u kuvanju, a da niste ni svesni. Ne brinite, mi smo tu da vam pomognemo da postanete bolji kuvar pokazujući vam neke od najčešćih grešaka u kuvanju koje ljudi čine širom sveta. Osim ako niste profesionalni kuvar koji ima završenu školu za kuvanje, nećete znati ništa od ovih stvari. Ako počnete da izbegavate ove probleme, možda ćete postati mnogo bolji kuvar.
Budite strpljivi sa mesom
Kada pravite neku vrstu jela sa finim i sočnim mesom, morate se pridržavati jednog jednostavnog pravila, a to je da se malo strpite. Na primer, kada skinete meso sa roštilja i odmah isečete meso na male komade, onda ne dajete dovoljno vremena da se sokovi ravnomerno rasporede.
Najvažnije je da sačekate najmanje 5 minuta, a zatim ga isečete na manje komade jer će ovih 5 minuta omogućiti da se sokovi unutar mesa ravnomerno rasporede i imaćete mnogo bolji ukus mesa.
Probajte svoju hranu
Jedna početnička greška koju mnogi ljudi bez iskustva ili odgovarajuće obuke često čine je da ne probaju hranu dok kuvaju. Ako ne okusite hranu dok je kuvate, onda ne možete očekivati da će biti savršena jer ne znate šta joj je više potrebno.
Na primer, najčešća stvar koju ćete morati da dodate je so, a ako hranu ne okusite na vreme, propustićete pravi ukus i neće biti tako dobra. Nemojte se plašiti da probate hranu dok se kuva, sve što vam treba je samo mali ukus da biste dobili pravu količinu sastojaka. Ovaj trik može promeniti dosta vaše hrane ako počnete da ga koristite.
Napravite dve serije
Kada pravite hranu koja se priprema u tiganju i treba je ravnomerno zagrejati, onda ne možete da stavljate previše sastojaka u jedan tiganj. Razlog za to je jednostavno zato što toplota neće biti ravnomerno raspoređena i nećete dobiti željeni efekat po celoj posudi.
Za to imate zaista lako rešenje, samo vi dve tepsije ili napravite jelo u dve serije, tako da možete pola sastojaka staviti u prvu, a drugu polovinu u drugu tepsiju. Ako vam je važan kvalitet hrane, onda je ovo veoma dobar savet za vas koji će učiniti vaš ukus kuvanja mnogo boljim.